Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'

KMKJWF Vandaag de dag

De Koninklijke Militaire ‘Kapel Johan Willem Friso’ is een professioneel militair harmonieorkest en maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht en is als “bedrijfsorkest” voor een belangrijk deel van haar tijd actief binnen de krijgsmacht. De KMKJWF verzorgt de muziek bij staatsaangelegenheden en militaire ceremonies!

Daarnaast heeft de kapel een representatieve taak namens de krijgsmacht en verzorgt regelmatig diverse concerten en Taptoes in binnen- en buitenland.

Op het concertpodium profileert de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zich door een programmering waarin originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek, jazz en entertainment met elkaar in evenwicht zijn. Met regelmaat worden speciaal voor de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ nieuwe composities en arrangementen geschreven en werkt de KMKJWF samen met diverse bekende artiesten.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ kenmerkt  zich o.a. door choreografisch geraffineerde Taptoe-shows, vaak uitgevoerd in combinatie met de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en een degelijke militaire uitstraling!

Behalve het harmonieorkest kent de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ een aantal ensembles binnen haar gelederen, waarover we binnenkort meer laten zien.