Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers'

Management, Bezetting en Werkzaamheden

De Regimentsfanfare staat onder leiding van Commandant Eerste Luitenant Jos den Boer, Chef-dirigent Christian Ansink en Kapelmeester Adjudant Marcel Mooibroek. 

Wat allereerst opvalt aan de RFGGJ, is de bijzondere samenstelling. Hoewel anders doet vermoeden is het geen brassband, maar een combinatie van een groot koperensemble met slagwerk. De bezetting bestaat uit trompetten, hoorns, trombones, tenortuba’s, bastuba’s en slagwerk, totaal 21 muzikanten. De kenmerkende klankkleur die hiermee tot stand komt maakt het mogelijk te werken met vernieuwende en unieke arrangementen, speciaal gemaakt voor de Regimentsfanfare. Dit alles geeft een enorme stimulans om onder leiding van dirigent Christian Ansink  de lat steeds een stukje hoger te leggen.

Uit de presentatie van de RFGGJ spreekt een enorme gedrevenheid. Het gezelschap bestaat uit musici die de vakopleiding aan het conservatorium volgen of afgerond hebben, en uit hoog opgeleide muzikanten uit de amateursector. Naast verdieping in het vakgebied hebben alle musici een militaire opleiding op zak. De synergie die deze kennis oplevert zorgt voor professionele optredens wanneer de RFGGJ militair ceremonieel ondersteunt en begeleidt.

Daarnaast verzorgt de RFGGJ educatie schoolconcerten.