Nacht Militaire Muziek 18 maart 2023

Het was weer een fantastische avond, er waren diverse ensembles van de KMKJWF te horen op de Nacht Militaire Muziek 2023!

Daarnaast speelden diverse muzikanten mee bij de samengestelde ensembles van de vele orkesten, helaas hebben we niet van alles materiaal, wanneer we elders iets tegenkomen, zullen we dat uiteraard hier delen.

Het ensemble van de première van “De Slag bij Quatre Bras” stond o.l.v. Jan Wijenberg voor het grote schilderij gemaakt door Jan Willem Pieneman in 1818! De producties en het artistieke aspect Tijmen Botma. Compositie Hans van der Heide, de regisseur Bruun Kuijt, de acteur Jelmer de Groot met de re-enactmentgroep van Saluut Batterij Amsterdam.

Het ensemble van de KMKJWF met Ghaeth Almaghooth stond o.l.v. Lute Hoekstra.

Ook speelde er een ensemble van de KMKJWF samen met het Muziektheatertrio “De Omniband”.

Komende week meer opnames hiervan op YouTube Vrienden KMKJWF.

 

Eerste filmpje: Een ensemble van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ o.l.v. Jan Wijenberg in het Nationaal Militair Museum tijdens de Nacht van de Militaire Muziek 2023 met de première van “De Slag bij Quatre Bras” voor het grote schilderij gemaakt door Jan Willem Pieneman in 1818!

Artistiek leider en muzikale productie Tijmen Botma, compositie Hans van der Heide, regisseur Bruun Kuijt, acteur Jelmer de Groot en de re-enactment groep van Saluut Batterij Amsterdam.

Tweede Filmpje: Een ensemble van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso” samen met de Omniband tijdens de Nacht Militaire Muziek 2023 in Soesterberg! De Omniband bestaat uit een driekoppig muziektheatercollectief, Sander Borst (fagottist KMKJWF), Douwe Nauta (violist Di Gojim) en Jochem van Hoogdalem (hoornist FBW).