Concert ‘Groet aan de Koning’ De Nieuwe Kolk Assen 26 april 2023

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ stond tijdens het Koningsconcert o.l.v. gastdirigent Jos Pommer.

Voor de pauze passeerde mooie muziek van o.a. “William Tell”, Symphony No. 1 (beter bekend als de klassieke Symphony van Prokofiev) en “Unrestrictions” van Thomas van Dun.

Na de pauze zong soliste Kilke John meerdere liedjes waaronder o.a. “Vincent”!

Ook heeft de programma commissie van de KMKJWF voor dit concert iets nieuws bedacht, wat zeer goed werd ontvangen, namelijk een “Keuze Mars” voor en door het publiek gekozen! Dit werd uiteindelijk de “Colonel Bogey Mars”.

Extra item:

Ook vinden wij het als Vrienden van de KMKJWF mooi om ook hier te melden dat een grote marsliefhebber, die anders zeker op dit concert aanwezig was geweest, er niet bij kon zijn. Dit had wel een héél bijzondere reden! Namelijk, voor de meesten onder ons wel bekend, PAUL BUIJTELAAR kreeg op deze dag een Koninklijke onderscheiding, lid in de Orde van Oranje-Nassau voor o.a. het op video vastleggen van muziekkorpsen die bij de ontvangst van een ambassadeur op Paleis Noordeinde spelen.  Paul, dik verdiend en van harte gefeliciteerd!!!

Ook JAAP KRIKKE, lid van onze vereniging, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich al jaren in voor de Indië veteranen en heeft een bestuursfunctie bij de vereniging COM (contact oud- en dienende Mariniers) afdeling Noord. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van de Drentse Veteranendag en lid van het bestuur van de Stichting Drentse Veteranen.  Jaap, dik verdiend en van harte gefeliciteerd!!!

Foto Paul Buijtelaar ©eigen foto – Foto Jaap Krikke ©Marcel de Jong/Gemeente Assen.