RFGGJ

Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”

De Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers” (RFGGJ) is in het voorjaar 2005 samengesteld en vanaf 05 september 2005 operationeel. Hoewel de naamgeving anders doet vermoeden, is de RFGGJ een koperensemble. De bezetting bestaat uit trompetten, hoorns, trombones, tenortuba’s, bastuba’s en slagwerk. Totaal 21 muzikanten en een vaste dirigent.

De RFGGJ maakt onderdeel uit van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en wordt dan ook aangestuurd door hetzelfde management.
Met regelmaat wordt gezamenlijk met de kapel opgetreden, met name bij groot ceremonieel (bijvoorbeeld tijdens Prinsjesdag) en bij internationale militaire taptoe-optredens.

De RFGGJ is echter vooral als zelfstandige eenheid inzetbaar. De primaire taak is gelegen in het muzikaal ondersteunen en begeleiden van militair ceremonieel en protocol, zoals commando-overdrachten, beëdigingen, baretuitreikingen en bevorderingsceremonieën.

De personele- en instrumentale bezetting van de RFGGJ is zodanig gekozen dat ook concertoptredens tot de mogelijkheden behoren. Het internationale repertoire voor koperblazers en slagwerk is in ruime mate voorhanden en voor de RFGGJ worden met regelmaat speciale composities en arrangementen gemaakt. De kleine en flexibele bezetting maakt de RFGGJ uitermate geschikt voor lunch- en zomeravondconcerten, optredens tijdens congressen, of bijvoorbeeld het muzikaal opluisteren van een thuisfrontdag. Daarnaast verzorgt de RFGGJ schoolconcerten en wordt het orkest met regelmaat ingezet bij herdenkingen en reünies.

De Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers” is administratief ingedeeld bij het Garderegiment Grenadiers. Om deze reden wordt het tenue van dit regiment gedragen. Kenmerkend voor het ceremoniële tenue van het Garderegiment Grenadiers is de berenmuts. In voorkomend geval kan de Regimentsfanfare ook aantreden in het ceremoniële tenue van het Garderegiment Jagers.

Indien de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers” gezamenlijk een taptoeoptreden verzorgen, wordt opgetreden in het ceremoniële tenue van het oudste infanterie regiment van de Koninklijke Landmacht; het Regiment Infanterie “Johan Willem Friso”.

De Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers” is, gezamenlijk met de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” gelegerd in de Johan Willem Frisokazerne te Assen.

De leiding is in handen van dirigent kapitein Harry van Bruggen en militair commandant majoor Gert Versteeg.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.